Verschillen Wifi en bekabeld

<< Klik om inhoudsopgave weer te geven >>

Navigatie:>  Welkom op onze help pagina's > Wi-Fi  >

Verschillen Wifi en bekabeld

Bekabeld of draadloos?

Eisen voor je internetverbinding zijn o.a.:

Stabiliteit van de verbinding.

Betrouwbaarheid (beveiliging!)

Snelheid (minimaal 100Mbit/s)

Bovenstaande 3 punten zijn altijd gegarandeerd bij een bekabelde aansluiting.

HSLnet blijft voorstander van een bekabelde aansluiting van de componenten op basis van de 3 bovenstaande factoren. Alleen zo maak je optimaal gebruik van de glasvezelaansluiting.

Enkele redenen dat we alleen maar Wifi (kunnen) gebruiken.

Ik heb een tablet en/of een smartphone.

Ik wil flexibel zijn bijv. Laptop gebruik. (Wifi is dan gemakkelijk)

Ik heb niet in elke vertrek een vaste aansluiting. (Wifi of een andere oplossing)

Je kiest voor het gemak van Wifi en dus ontstaan er dikwijls problemen om dit in het gehele huis goed toe te passen.

Op zolder en in de kelder heb je dikwijls minder goede prestaties omdat:

Het WIFI bereik onvoldoende is en daardoor een trage en instabiele verbinding ontstaat. (Zie onderstaand diagram over afstand en ontvangst sterkte)

De WIFI snelheid een te lage netwerksnelheid heeft om prettig te kunnen werken/gamen.

tipbulbBELANGRIJK!

Alle snelheden die door leveranciers worden opgegeven 500Mb etc. worden opgegeven bij gebruik van een bekabelde verbinding. (= ethernetkabel ook wel UTP-kabel genoemd). Omdat er altijd een bepaalde "overhead" nodig is zal de verbinding altijd iets lager zijn dan het abonnement. (gemiddeld 7%-8%)

We kennen allemaal de openbare gebouwen en hotels waar we ook internet ontvangst willen hebben. Heb je al eens rondgekeken in dit soort gebouwen hoeveel Wifi toegangspunten er hangen. In een gemiddelde hotelgang zie je om de 20 meter een toegangspunt hangen. terwijl daar de omgevingsfactoren (dikke muren et cetera) minimaal zijn. Ook in ons eigen Dorpshuis 't Perron hangen 13 extra toegangspunten. We proberen verderop in deze uitleg meer inzicht te geven in een mogelijke aanpak voor je eigen woonomgeving.