Smart TV

Navigatie:>  Welkom op onze help pagina's >

Smart TV

Dit is een speciale sectie over Smart TV

Sinds 2010 brengen de meeste TV fabrikanten TV's uit met Smart functies.

Door deze Smart functies kun je extra betaalde en onbetaalde diensten kijken via een internet verbinding.

Uw TV is hiervoor uitgerust met een extra internet aansluiting (Of een ingebouwde WiFi functie)

Om zeker te zijn van een optimaal genot van deze functie adviseren wij om een bekabelde aansluiting te gebruiken. U heeft dan minder last van mogelijke storingen die veroorzaakt worden door andere draadloze apparatuur in huis.

Apps

Voorbeelden van veel gebruikte APP's zijn Netflix; NPO gemist; YouTube; Disney+ en RTL-XL.

Sommige diensten zijn gratis meer meestal wordt er een maandelijkse vergoeding gevraagd.

De abonnementen voor deze diensten sluit u rechtsreeks af met de aanbieders via de TV-app of via de computer of tablet.

Toch bereiken ons dikwijls vragen over deze APP's, omdat ze niet meer te gebruiken zijn.

Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld NPO-gemist. Deze App wordt door NPO niet meer ondersteunt op oudere TV's (van voor 2015). Helaas is dit ook nog merk en type afhankelijk.

NPO geeft als reden hiervoor op dat de oudere TV's bepaalde functionaliteiten niet ondersteunen die in de moderne APP's noodzakelijk zijn. Men heeft daarom NPOstart geintroduceerd.

Deze APP kun je met meer functionaliteiten ook als betaal APP krijgen. (NPOstart Plus)  Zie hiervoor de website van NPO.

Ook Canal Digitaal heeft een APP uitgebracht waarmee het mogelijk is om plm. 60 TV-zenders te bekijken. Je krijgt zelfs de mogelijkheid om op te nemen (in de cloud) of TV Gemist

Deze APP is niet geschikt voor alle TV's. Wel veel modellen vanaf 2017. Kijk hier voor een complete lijst met geschikte TV's.

Is het mogelijk om op een oudere TV toch APP's te kijken?

Ja dit is mogelijk. De TV moet wel beschikken over een HDMI ingang. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een Google Chromecast in combinatie met een tablet of Smartphone. De Chromecast kost plm € 40,= en de instelling is vrij eenvoudig. Lukt het niet? .  .  .  .  .   Uitgebreide handleidingen hiervoor staan op Youtube (zoek op: Chromecast installeren)