Mail programma's en instellingen

Navigatie:>  Welkom op onze help pagina's > E-Mail >

Mail programma's en instellingen

Lokale e-mail programma's

Algemene waarschuwing !

tipbulbDoordat hosters en providers steeds meer belast worden met Spam en Phishing, worden de regels voor verzenden van emails steeds kritischer.

Bij gebruik van oudere software of apps kan het dan zijn dat de instellingen niet meer goed functioneren, omdat de hosting provider genoodzaakt wordt om instellingen aan te passen. Ze hebben dit vooraf altijd goed getest.

Het is altijd belangrijk dat de nieuwste software op je apparaten staat. Dus zorg voor regelmatige updates.

Probeer bij problemen altijd eerst of de webmail wel werkt  (Voor HSLnet is dit "mijn.hslnet.nl") Werkt dit wel dan is het dus een lokaal probleem.

Wat bedoelen we met een lokaal probleem:

De software (client) op de PC is verouderd

Een ander programma blokkeert een soepele werking (Bijvoorbeeld: Antivirus uitschakelen om dit te testen)

Bloatware zorgt voor problemen. *Bloatware is voorgeïnstalleerde software van de PC fabrikant.

Test anders je mailaccount op een andere configuratie (Bijvoorbeeld een andere PC of een mobieltje), of met een andere client.

Nogmaals: Zorg altijd dat je mailclient op je computer up to date is. Hou je PC veilig!!

Onderstaand geven we een opsomming van de diverse programma's die vanaf de PC de e-mail ophalen en versturen.

Belangrijk: Je krijgt van de provider altijd een e-mail adres; accountnaam of gebruikersnaam en een wachtwoord.

Let bij het ingeven van deze gegevens er goed op dat je hier geen typefouten maakt.

Alle -e-mail providers kunnen je per mail-programma exact door geven hoe de instellingen moeten zijn. Meestal vindt je dit terug op hun website.

Bij HSLnet is de accountnaam (gebruikersnaam) bijna identiek aan het mailadres alleen de gebruikersnaam heeft een "." en het email adres heeft een "@".

Mail programma's werken dikwijls niet omdat er typefouten worden gemaakt in naam en/of wachtwoord.

Voorbeeld: links met "." (punt); rechts met "@" (apestaartje)

Gebruikersnaam (accountnaam)

Mailadres

voornaam.achternaam.hslnet.nl

voornaam.achternaam@hslnet.nl

Onderstaande gegevens zijn uitsluitend van toepassing op een HSLnet mailadres.

Om een uitgebreide beschrijving te zien klik je op één van onderstaande balken. (Sluiten door opnieuw te klikken). De afbeeldingen die daarna verschijnen kun je ook door klikken vergroten en verkleinen.

Klik voor vergroten/verkleinen Windows 10 App

hmtoggle_arrow1  Windows Live Mail 2011

hmtoggle_arrow1 Outlook 2013

Microsoft stopt in 2023 met de update van dit pakket !

hmtoggle_arrow1 Outlook 2010
hmtoggle_arrow1 Outlook 2007
hmtoggle_arrow1 Outlook 2003
hmtoggle_arrow1 Outlook Express 6
hmtoggle_arrow1 Apple IOS (Iphone; IPos; IPad)
hmtoggle_arrow1 Apple Mac OS X
hmtoggle_arrow1 Google Android
hmtoggle_arrow1 Eudora 7
hmtoggle_arrow1 Mozilla Thunderbird