TV aansluiten

Navigatie:>  Welkom op onze help pagina's > START gids >

TV aansluiten

Onze providers bieden het televisiesignaal aan in drie verschillende varianten.

1.link Analoge TV (plm. 30 zenders voor oudere Tv's zonder DVB-C van voor 2010)

2.link Digitale TV (Alle moderne Tv's vanaf plus minus 2010) ++ 50 zenders

3.link Interactieve TV (++50 zenders en extra diensten)

Het analoge en het digitale televisiesignaal ontvangt u standaard in het Alles in Huis-pakket.

Dit betekent dat u altijd beschikt over de haarscherpe kwaliteit van digitale televisie.

Naast het analoge- en digitale televisiesignaal bieden onze providers ook de optionele dienst Interactieve televisie. (IPTV).

Coax of UTP

Om digitaal of analoog televisie te kijken, maakt u gebruik van coax kabel.

Om interactief televisie te kijken, maakt u gebruik van netwerkbekabeling (UTP met settop box).

Een moderne Smart TV heeft ook een internet aansluiting.

In dat geval is het verstandig om zowel coaxkabel als internet bekabeld aan te sluiten.

Alleen dan krijgt u maximale prestaties.

Wilt u op meerdere televisies in uw woning televisie kijken?

U kunt bijvoorbeeld op uw primaire televisie digitaal televisie kijken en in de slaapkamer(s) via het analoge signaal televisie kijken. Hiervoor sluit u een coax splitter aan op het glasvezelmodem. Bij glasvezel signaal via de coax heeft u (meestal) GEEN antenneversterker nodig

Om u te helpen bij uw keuze zetten we de kenmerken van de verschillende televisiediensten hieronder voor u duidelijk op een rij.

In onderstaand schema proberen we in het kort uitleg te geven over de verschillende manieren van TV-kijken.

linkANALOGE Televisie

linkDIGITALE Televisie

linkINTERACTIEVE televisie (IPTV)

Alleen doorgifte analoge basispakket. (plm. 30 TV zenders

Basispakket wordt ongecodeerd doorgegeven. (plm 55 TV zenders)

Het "nieuwe" televisie kijken met interactieve televisie. (plm 55 TV zenders)

Werkt op uw huidige coax-kabel. U kunt net zoveel Tv's aansluiten als u wilt. Doe dit met een goede link splitter

Werkt direct op uw televisie met coax-kabel, mits uw televisie beschikt over een digitale tuner (DVB-C). Is uw TV niet geschikt dan kunt u met een optionele externe decoder dezelfde resultaten bereiken.

Werkt op basis van netwerk bekabeling (UTP) in plaats van coax bekabeling. Door de hoge kwaliteit die deze dienst kan leveren is Wifi voor deze dienst onmogelijk.

Ruim uitbreidbaar met diverse extra zender pakketten. (Na aanschaf van een optionele link smartcard en CI+ adapter)

Ruim uitbreidbaar met diverse extra zender pakketten (geen extra's nodig); opname in de 'Cloud' en interactieve diensten zoals Uitzending Gemist.

Televisie aansluiten (Analoog en Digitaal)

U sluit uw televisie direct op het glasvezelmodem aan door middel van coax bekabeling. De F-connector komt aan de modemzijde en de coax stekker aan TV zijde Om de analoge zenders te zoeken volgt u de stappen uit de handleiding uw televisie. Het instellen van uw digitale TV wordt onder hieronder (linkdigitale televisie) uitgelegd.

Coax TV aansluiten

Televisie aansluiten Digitaal

Om het digitale basispakket te kijken heeft u, afhankelijk van uw type televisie, geen aanvullende hardware nodig. Op het glasvezelmodem zit een coax-aansluiting. Op deze coax-aansluiting sluit u de coaxkabel middels een F-connector aan .

Maakt u gebruik van extra zenderpakketten? Alleen dan heeft u een smartcard in combinatie met een externe decoder of een CI+ module nodig.

Zenders zoeken

Digitale TV met CI+ module

Digitale TV met decoder

U gebruikt onderstaande instellingen om de televisie zenders automatisch te zoeken. U voert deze gegevens in op uw televisie of externe decoder. Meer informatie over het zoeken naar zenders vindt u in de handleiding van uw televisie of decoder. Een actueel zenderoverzicht vindt u op de website van de provider.

Frequentie:

304.000 kHz (*)

Netwerk ID:

1000

Modulatie:

256QAM

Symboolsnelheid:

6875 kbps

(*) 304.000 khz kan bij sommige TV 's ook worden ingegeven als 304 MHz. ook kan dan sprake zijn van een voorloop nul dus 0304 MHz.

Lees ons hoofdstuk over "Instellen digitale TV"

Alleen als u extra TV thema zenders koopt zoals Eredivisie sport en filmzenders en als u beschikt over een modern toestel met DVB-C ontvanger (meestal van na 2010). De CI+ module (CAM module) en de smartcard moet u separaat aanschaffen bij de provider.

Dig_en_Smartcard

Digitale televisie met decoder Om digitaal televisie te kijken met een externe decoder, sluit u de decoder door middel van een coaxkabel aan op het glasvezelmodem.TV met decoder

Wij hebben meer uitgebreide informatie over Tv's, mogelijkheden en technieken samengevat in het onderwerp linkTV-diensten

Interactieve televisie (IPTV)

IPTV is de afkorting van Internet Protocol Television. Internet wordt dus gebruikt als communicatie medium om het signaal bij u te krijgen.

Vanaf het glasvezelmodem verbindt u de interactieve televisiepoort 2,3,of 4 (link door uw provider ingesteld) door middel van een netwerkkabel (UTP) met uw interactieve settopbox. Hierna kunt u de interactieve settopbox op twee manieren aansluiten op uw televisie. Indien u over een nieuw type televisietoestel beschikt, welke voorzien is van een HDMI ingang, dan sluit u de interactieve settopbox aan met een HDMI kabel (niet bijgeleverd). Heeft u een televisie zonder HDMI aansluiting dan sluit u de interactieve settopbox aan met de meegeleverde A/V-kabel. Deze wordt met een scart verloopstekker (niet bijgeleverd) op de scart aansluiting aan de achterkant van uw televisie aangesloten. LET OP: Een scartkabel geeft geen HD kwaliteit.

Interactief aansluiten