Telefoon aansluiten

<< Klik om inhoudsopgave weer te geven >>

Navigatie:>  Welkom op onze help pagina's > START gids >

Telefoon aansluiten

Je telefoneert via de glasvezelverbinding op de manier zoals je dat gewend bent. Het digitale signaal wordt in het glasvezel modem omgezet naar een analoog signaal. Je kunt meestal gewoon de oude (of nieuwe) telefoon blijven gebruiken. De oude draaischijf toestellen zijn NIET te gebruiken omdat deze werken met een bel-spanning. Je kunt wel bellen maar bij een binnenkomend gesprek zul je de telefoon NIET horen.

Uw telefoontoestel sluit je direct op het glasvezel modem aan. Hiervoor gebruik je een standaard telefoonkabel (RJ11). Deze telefoonkabel plaats je in de linker telefoon poort op het Genexis glasvezel modem of bij het FritzBox modem op de poort met de naam FON1, volgens onderstaand schema. Wanneer je meerdere telefoontoestellen wilt aansluiten op het glasvezel modem, dan maak je gebruik van een telefoon splitter. Indien je een DECT-set met meer dan één toestel hebt, dan sluit je de telefoonkabel (RJ11) aan op het DECT-basisstation. De overige toestellen worden alleen op het lichtnet aangesloten in het vertrek van jouw keuze.

Telefooninstellingen

Via het telefoonmenu kun je verschillende instellingen voor telefonie wijzigen. Je bereikt het telefoonmenu door met de vaste verbinding te bellen naar 1233:

Directe doorschakeling; een inkomende oproep wordt direct doorgeschakeld naar het opgegeven nummer.

Backup doorschakeling; een inkomende oproep wordt doorgeschakeld naar het opgegeven nummer. Deze doorschakeling treedt meestal in werking wanneer de vaste telefoon niet binnen 10 seconden wordt beantwoord.

Voicemail; het instellen en afluisteren van de voicemail.

Deze instellingen kunnen per provider enigszins afwijken. (Vraag dit na bij de provider)

Modem&Dect