Telefoon aansluiten

Navigatie:>  Welkom op onze help pagina's > START gids >

Telefoon aansluiten

U telefoneert via uw glasvezelverbinding op de manier zoals u dat gewend bent. Het digitale signaal wordt in het glasvezel modem omgezet naar een analoog signaal. U kunt meestal gewoon uw oude (of nieuwe) telefoon blijven gebruiken. De oude draaischijf toestellen zijn NIET te gebruiken omdat deze werken met een bel-spanning. U kunt wel bellen maar bij een binnenkomend gesprek zult u de telefoon NIET horen.

Uw telefoontoestel sluit u direct op het glasvezel modem aan. Hiervoor gebruikt u een standaard telefoonkabel (RJ11). Deze telefoonkabel plaatst u in de linker telefoon poort op uw Genexis glasvezel modem of bij het FritzBox modem op de poort met de naam FON1, volgens onderstaand schema. Wanneer u meerdere telefoontoestellen wilt aansluiten op het glasvezel modem, dan maakt u gebruikt van een telefoon splitter. Indien u een DECT-set met meer dan één toestel heeft, dan sluit u de telefoonkabel (RJ11) aan op het DECT-basisstation. De overige toestellen worden alleen op het lichtnet aangesloten in het vertrek van uw keuze.

Voorbeelden van telefoon splitters

Telefoon Splitter 2weg   telefoonsplitter 5-weg

Telefooninstellingen

Via het telefoonmenu kunt u verschillende instellingen voor telefonie wijzigen. U bereikt het telefoonmenu door met uw vaste verbinding te bellen naar 1233:

Directe doorschakeling; een inkomende oproep wordt direct doorgeschakeld naar het door u opgegeven nummer.

Backup doorschakeling; een inkomende oproep wordt doorgeschakeld naar het door u opgegeven nummer. Deze doorschakeling treedt meestal in werking wanneer uw vaste telefoon niet binnen 10 seconden wordt beantwoord.

Voicemail; het instellen en afluisteren van uw voicemail.

Deze instellingen kunnen per provider enigszins afwijken. (Vraag dit na bij uw provider)

Modem&Dect