Instellingen van het modem aanpassen

<< Klik om inhoudsopgave weer te geven >>

Navigatie:>  Welkom op onze help pagina's > START gids > Modem en aansluitingen > Genexis modems >

Instellingen van het modem aanpassen

Modem instellingen wijzigen

Het glasvezelmodem functioneert tevens als router. Door in te loggen op het glasvezelmodem kunt u zelf basisinstellingen van het glasvezelmodem aanpassen zoals de naam van het draadloze netwerk. (SSID)

Om deze instellingen te wijzigen gebruikt u de configuratie pagina via uw internetbrowser. U bereikt deze pagina door het volgende adres (URL) in de adresbalk van uw browser te typen: http://192.168.1.254

De standaard inloggegevens van deze pagina zijn:

Gebruikersnaam:

admin

Wachtwoord:

admin

Als u geen kennis van zaken heeft adviseren wij u om GEEN wijzigingen aan te brengen in de standaard instellingen van het modem. Een foutieve instelling kan er voor zorgen dat diverse functies van het modem NIET meer werken. Een link fabriek reset is dan noodzakelijk om de verbindingen weer te herstellen.

Geavanceerde instellingen van het glasvezelmodem

Geavanceerde instellingen van het glasvezelmodem zijn standaard niet beschikbaar voor de eindgebruiker. Voor het aanpassen van de geavanceerde instellingen neemt u contact op met de klantenservice van uw provider Deze kunnen de volgende instellingen van het glasvezelmodem voor u aanpassen:

Glasvezelmodem in bridge modus zetten. (wordt niet door alle providers ondersteund)

Meerdere poorten activeren voor internet, mits deze niet in gebruik zijn voor interactieve televisie. (maximaal 4)

Meerdere poorten activeren voor telefonie (maximaal 2).

Meerdere poorten activeren voor interactieve televisie, mits deze niet in gebruik zijn voor internet. (maximaal 2)

Op afstand uw glasvezelmodem herstarten of resetten.