Het modem en de aansluitingen.

<< Klik om inhoudsopgave weer te geven >>

Navigatie:>  Welkom op onze help pagina's > START gids >

Het modem en de aansluitingen.

Het glasvezel modem.

U krijgt het glasvezelmodem in bruikleen van de provider (meestal met borgsom). Het glasvezel modem wordt geplaatst door een gekwalificeerde monteur, u hoeft het glasvezel modem dus zelf niet te installeren.

 

Welk modem heeft u?

GenexisModemVanaf 2013 zijn alle woonhuizen opgeleverd met een Genexis modem. Dit zijn linkTitanium 44. (geplaatst vanaf 2013) en linkTitanium 24 (geplaatst vanaf eind 2015).

Dit zijn actieve modems waarop de gebruiker zelf instellingen kan aanpassen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DKT Comega  ExplViewVanaf medio 2017 wordt elke nieuwe aansluiting afgemonteerd met een passief FTTH (Fiber To The Home) modem. Dit is de DKT Comega. Meer uitleg hierover staat hier:

In de afbeelding hiernaast ziet u de grondplaat met daarboven het passieve modem.

Als uw aansluiting door de provider is opgeleverd zijn deze 2 units op elkaar geschoven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kan ik glasvezel zelf verplaatsten of repareren?

Glasvezel is een zeer dunne vezel die door een Doe Het Zelver niet kan worden afgemonteerd of gewijzigd. Uw glasvezel wordt door de monteur afgemonteerd in de grondplaat van het modem. Men gebruikt hiervoor de zo genoemde pigtails. Dit zijn voor gemonteerde connectors die het licht optimaal in het glasvezelmodem brengen. Er worden er 2 in uw modem aangebracht. Één voor de CATV signalen en één voor internet en telefonie. Deze pigtail wordt met een speciaal lasapparaat aan de oranje glasvezel gelast. We praten hier over licht dus is het belangrijk dat de las geen afbuiging van het licht veroorzaakt.

In vaktermen wordt de grondplaat ook wel FTU genoemd (Fiber Termination Unit). Dit deel wordt vervolgens volledig afgeschermd zodat het licht geen schade kan toebrengen aan uw ogen. Tot hier is uw signaal optimaal met mogelijkheden tot een enorme bandbreedte.

Na plaatsing van uw aansluiting wordt door de monteurs (een monteur bij u thuis en een in het POP station) een dempingstest gedaan om er zeker van te zijn dat er geen verliezen zijn tussen het POP station en uw woonhuis. Deze demping moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om er zeker van te zijn dat uw aansluiting jarenlang onbezorgd blijft werken.

Pigtail

Pigtail

 

Als u geen glasvezeldiensten gaat afnemen blijft het bij deze installatie, maar kunnen onze tips u toch helpen optimaal gebruik te maken van uw huidige aansluiting.

Heeft u wel glasvezeldiensten besteld dan wordt op deze grondplaat het modem geklikt. Nu is het echter belangrijk dat het glasvezel signaal tot aan de TV en computer van goede kwaliteit blijft. Hierop heeft uzelf veel invloed door gebruik te blijven maken van goede componenten.