Instellen digitale TV

<< Klik om inhoudsopgave weer te geven >>

Navigatie:>  Welkom op onze help pagina's > START gids > TV aansluiten >

Instellen digitale TV

TV digitaal instellen.

Digitaal instellen betekent dat de TV is aangesloten via de coax kabel en dat de TV een DVB-C tuner heeft. (vanaf 2009-2010)

De fabrikanten van TV’s vernieuwen regelmatig de software in de TV waardoor eerdere instellingen verloren gaan of er iets helemaal is veranderd. (zogenaamde Firmware of Software updates)

Bij HSLnet merken we dat met nieuwe TV’s, van bijna alle bekende merken de nieuwste software is toegepast die in principe is ingesteld op oudere kabel netwerken (van o.a. Ziggo). Deze TV's kunnen problemen met de instellingen opleveren.

Bij het instellen van zenders wordt achtereen volgens gevraagd naar:

Land instellingen

Vervolgens naar de naam van de kabel provider (Meestal Ziggo als voorkeur). Kies hier altijd voor “Andere”

En afhankelijk van de laatste keuze worden dan de Frequentie en het netwerk ID gevraagd. Aanvullend kan ook nog gevraagd worden naar de modulatie en de symboolsnelheid.

Voor HSLnet zijn deze gegevens als volgt:

Frequentie

304.000 KHZ

Netwerk ID

1000 (bij Plinq 8888)

Modulatie

256QAM

Symbool snelheid

6875

Na het ingeven van deze gegevens wordt er naar de zenders gezocht.

Op nieuwere TV’s kan het nu zomaar gebeuren dat met deze instellingen geen enkele zender wordt gevonden omdat het HSLnet signaal geen vergelijkbaar kabelnetwerk is, zoals bij Ziggo maar wel gelijk wordt behandeld door de software. Het HSLnet signaal is meer dan 10dB sterker dan een gemiddeld coax kabelnetwerk. (Je hebt dan ook geen antenneversterkers meer nodig)

HOE LOSSEN WE DIT OP:

Kies bij land of regio instellingen (LET OP! niet Taal instellingen) nu voor België of Luxemburg. (Dit heeft absoluut geen invloed op de verdere werking van de TV)

Het is mogelijk dat je de landinstellingen niet meer kunt wijzigen omdat dit meestal gebeurt bij de eerste ingebruikname. Kies in dit geval voor een optie: "Terug zetten naar fabrieksinstellingen"

Daarna wordt naar een provider gevraagd. Kies hier ook weer voor “Andere”

Vervolgens worden de gegevens Frequentie en Netwerk ID gevraagd, waarbij je de bovenstaande gegevens invult. Als modulatie en Symboolsnelheid ook nog worden gevraagd kun je dit ook nog invullen.

De zenders worden meestal binnen enkele seconden gevonden.

Bij deze zoekmethode kunnen alle HD zenders op aangepaste kanalen komen te zitten (meestal vanaf kanaal 901). De overige zenders zitten gewoon vanaf kanaal 1 (zoals ook opgegeven wordt in de zender tabel van de provider)

Bij veel TV’s kunnen met de optie “voorkeur zenders” de belangrijkste zenders in een aparte tabel gezet worden die wellicht voor je handiger in gebruik is. (Dit is dus afhankelijk van de TV)

Heb je ondanks bovenstaande toch problemen met het instellen, stuur dan een mail naar help@hslnet.nl waarna wij je eventueel persoonlijk komen ondersteunen.