Genexis modems

<< Klik om inhoudsopgave weer te geven >>

Navigatie:>  Welkom op onze help pagina's > START gids > Modem en aansluitingen >

Genexis modems

Hieronder worden de 2 Genexis modellen afgebeeld met hun respectievelijke functies en aansluitingen.

Titanium 24

Titanium 44

Functie

Beschrijving

1

1

Reset knop

Deze knop heeft 2 functies die verderop worden beschreven. Op de Titanium 44 is dit de bovenste aanraakgevoelige knop op de voorzijde terwijl dit op de Titanium 24 een verzonken knopje aan de zijkant is dat met een dun object (bijvoorbeeld een open gebogen paperclip) moet worden ingedrukt.

2

2

USB 2 aansluiting

Nog niet in gebruik.

3

3

F-connector (TV)

Aansluiting voor analoge of digitale TV-ontvangst. (is afhankelijk van de TV)

4

4

WPS knop

Op de Titanium 44 is dit de onderste aanraakgevoelige knop op de voorzijde. Op de Titanium 24 is het een drukschakelaar aan de zijkant. Uitleg hierover staat verderop

5

5

Connector naar basismodule (FTU)

Deze connector koppelt de basis unit aan het modem. Deze connector is alleen zichtbaar als het modem wordt afgenomen en heeft geen verdere functie voor de gebruiker.

6, 7 8 en 9 *

6, 7 8 en 9 *

Gigabit ethernet (RJ45 connector)

4 internetpoorten (en of interactieve televisie poort* ) de poorten zijn genummerd 1 t/m 4 van links naar rechts.

10 en 11

10 en 11

Telefonie (RJ11 connector)

2 telefoonpoorten voor 2 verschillende telefoonlijnen (=2 telefoonnummers). Standaard wordt alleen de eerste (linkse) poort geactiveerd.

12

12

12 V stroom-voorziening

Aansluiting voor 12V via de meegeleverde adapter

(*) De internetpoorten zijn in de basis identiek alleen worden deze door de provider ingesteld op de door jouw gebruikte apparatuur.

Als je IPTV afneemt zal zo’'n poort door de provider anders worden ingesteld. Alleen de door de provider ingestelde poort(en) is (zijn) dan geschikt voor IPTV.

Hieronder zie je de Genexis modem afgebeeld met de respectievelijke functies.

Genexis Titanium 44

explmodem

1

RST

Reset

2

USB

USB aansluiting (Niet in gebruik)

3

F-Connector

Aansluiting voor analoge en digitale TV via coax

4

WPS

Instellen van Wifi via Wifi Protected Setup

5

connector

Aansluiting tussen modem en basis (FTU)

6 t/m 8

Ethernet

4 x 1 Gb internet aansluiting (of IPTV)

10; 11

Telefoon

aansluiting voor 2 verschillende telefoonnummers

12

Netvoeding

Aansluiting voor meegeleverde 12V adapter

Alle functies worden hier nog uitgelegd.

De RST knop heeft een dubbele functie:

1.Soft reset. Hiermee herstart je het modem en alle ingestelde functies blijven gehandhaafd. (Een soft reset kun je ook doen door het modem 5 seconden van het stroomnet los te koppelen)

2.Een harde reset. Hiermee worden de standaard fabrieksinstellingen weer terug gezet. Alle persoonlijke aanpassingen gaan verloren.

Na een soft- of harde reset duurt het 4-5 minuten voordat alle functies weer geactiveerd zijn. Hieronder staat beschreven hoe beide functies precies werken. Let op dat je de beschrijving volgt die bij het geïnstalleerde type modem hoort.

De WPS knop.

Als de computer geschikt is om de draadloze verbinding met WPS (Wifi Protected Set-up) in te stellen, dan kun je dit doen met deze WPS-functie.

Hoe werken RST en WPS op het glasvezelmodem Titanium 44.

Aan de voorkant van het glasvezelmodem vind je de aanrakingsgevoelige knop RST. Dit betekent dat je de knop niet kunt indrukken, maar slechts licht hoeft aan te raken met een vinger.

RST knop.

Om het systeem te herstarten (soft reset) raak je de touch knop gedurende plus minus vijf seconden aan. Totdat alle ledjes eenmaal oplichten. Om terug te gaan naar de fabrieksinstellingen (hard reset), raak je de touch knop gedurende meer dan tien seconden aan totdat alle ledjes tweemaal oplichten.

WPS knop.

Als de computer geschikt is om de draadloze verbinding met WPS (Wifi Protected Set-up) in te stellen, dan kun je dit doen door de WPS knop twee seconden aan te raken. Hierna wordt het WPS connectie systeem geactiveerd. Door het activeren van de WPS functie kun je gedurende 1-2 minuten automatisch verbinding maken met het glasvezelmodem, waarbij de apparatuur (indien ondersteund) automatisch wordt verbonden met het draadloze netwerk.

Genexis Titanium 24

Titanium 24

1

RST

Reset

2

USB

USB aansluiting (Niet in gebruik)

3

F-Connector

Aansluiting voor analoge en digitale TV via coax

4

WPS

Instellen van Wifi via Wifi Protected Setup

5

connector

Aansluiting tussen modem en basis (FTU)

6 t/m 8

Ethernet

4 x 1 Gb internet aansluiting (of IPTV)

10; 11

Telefoon

aansluiting voor 2 verschillende telefoonnummers

12

Netvoeding

Aansluiting voor meegeleverde 12V adapter

Alle functies worden hier nog uitgelegd.

De RST knop heeft een dubbele functie:

1.Soft reset. Hiermee herstart je het modem en alle ingestelde functies blijven gehandhaafd. (Een soft reset kun je ook doen door het modem 5 seconden van het stroomnet los te koppelen)

2.Een harde reset. Hiermee worden de standaard fabrieksinstellingen weer terug gezet. Alle persoonlijke aanpassingen gaan verloren.

Na een soft- of harde reset duurt het 4-5 minuten voordat alle functies weer geactiveerd zijn. Hieronder staat beschreven hoe beide functies precies werken. Let op dat je de beschrijving volgt die bij het heïnstalleerde modem hoort.

De WPS knop.

Als jouw computer geschikt is om de draadloze verbinding met WPS (Wifi Protected Set-up) in te stellen, dan kun je dit doen met deze WPS-functie.

Hoe werken RST en WPS op het glasvezelmodem Titanium 24.

Beide knoppen zitten hier aan de zijkant.

RST knop.

Deze moet met een klein voorwerp worden ingedrukt. Bij een soft reset wordt de knop minder dan 5 seconden ingedrukt.De leds lichten NIET op. Bij een harde reset wordt de knop langer dan 5 seconden ingedrukt totdat alle leds oplichten.

WPS knop.

Druk deze niet langer in dan 5 seconden zodat de WPS functie wordt gestart. Je hebt 1-2 minuten om het 2e WPS apparaat te activeren. Druk je de WPS knop langer in dan 5 seconden (Led licht kort op) dan schakel je de WLAN (Wifi) functie uit. Bij opnieuw indrukken (>5 sec) wordt de functie weer ingeschakeld.