E-mail wachtwoord wijzigen

Navigatie:>  Welkom op onze help pagina's > E-Mail >

E-mail wachtwoord wijzigen

Bij de aanvraag van uw e-mailadres krijgt u de inlog gegevens. Dit zijn:

Uw mailadres (eindigend op uw.naam@hslnet.nl)

Uw inlognaam (Meestal opgebouwd uit voorl.naam.hslnet.nl). Inlognaam wordt ook dikwijls gebruikersnaam of accountnaam genoemd in e-mail programma's

Eventuele Aliassen (Dit zijn extra e-mailadressen die geen eigen IN-box krijgen, maar gemakkelijker in gebruik zijn). Inlognaam van een alias is identiek aan hoofd e-mailadres.

Een wachtwoord. Dit wachtwoord moet u direct wijzigen om fraude te voorkomen. Hoe dit gaat leest u hieronder.

Wijzigen wachtwoord binnen HSLnet mail

Ga in uw webbrowser naar: link http://mijn.hslnet.nl (Of webmail.hslnet.nl)

wijsvinger Log in met uw gebruikersnaam of e-mail adres en het huidige wachtwoord. Klik daarna op "Aanmelden".

wachtwoord1

wijsvinger U komt in het dashboard waar u ook toegang heeft tot o.a. de webmail en klikt daar op "wachtwoord wijzigen". (zie afbeelding)

wachtwoord2

wijsvinger Vul eerst het "oude wachtwoord" in en daarna "2x het nieuwe wachtwoord". Als alles goed gaat krijgt u een groen vinkje te zien achter de 2e regel nieuwe wachtwoord.

wachtwoordgoed

Natuurlijk kan er ook iets fout gaan. Onderstaande foutmeldingen zijn mogelijk:

wachtwoordfout2

Wachtwoordfout

Voor een veilig wachtwoord moet u dikwijls een variatie van tekens ingeven. Hierboven ziet u dat het wachtwoord aan de volgende eisen moet voldoen:

Er moet minimaal 1 Hoofdletter in zitten

Er moeten kleine letters in zitten

Er moet minimaal 1 cijfer in zitten

Er moet een leesteken in voorkomen. (.;:#@,-+!?)

Op onze pagina's over veiligheid wordt veel dieper in gegaan op de wachtwoord problematiek