E-mail wachtwoord wijzigen

<< Klik om inhoudsopgave weer te geven >>

Navigatie:>  Welkom op onze help pagina's > E-Mail >

E-mail wachtwoord wijzigen

Dit hoofdstukis alleen voor gebruikers van een HSLnet e-mail adres

Bij de aanvraag van het e-mailadres krijg je de inlog gegevens. Dit zijn:

Het mailadres (eindigend op jouw.naam@hslnet.nl)

De inlognaam (Meestal opgebouwd uit voorl.naam.hslnet.nl). Inlognaam wordt ook dikwijls gebruikersnaam of accountnaam genoemd in e-mail programma's

Eventuele Aliassen (Dit zijn extra e-mailadressen die geen eigen IN-box krijgen, maar gemakkelijker in gebruik zijn). Inlognaam van een alias is identiek aan hoofd e-mailadres.

Een wachtwoord. Dit wachtwoord moet je direct wijzigen om fraude te voorkomen. Hoe dit gaat lees je hieronder.

Wijzigen wachtwoord binnen HSLnet mail

Ga in de webbrowser naar: link http://mijn.hslnet.nl (Of webmail.hslnet.nl)

wijsvinger Log in met de gebruikersnaam of e-mail adres en het huidige wachtwoord. Klik daarna op "Aanmelden".

wachtwoord1

wijsvinger Je komt in het dashboard waar je ook toegang heeft tot o.a. de webmail en klikt daar op "wachtwoord wijzigen". (zie afbeelding)

wachtwoord2

wijsvinger Vul eerst het "oude wachtwoord" in en daarna "2x het nieuwe wachtwoord". Als alles goed gaat krijg je een groen vinkje te zien achter de 2e regel nieuwe wachtwoord.

wachtwoordgoed

Natuurlijk kan er ook iets fout gaan. Onderstaande foutmeldingen zijn mogelijk:

wachtwoordfout2

Wachtwoordfout

Voor een veilig wachtwoord moet je dikwijls een variatie van tekens ingeven. Hierboven zie je dat het wachtwoord aan de volgende eisen moet voldoen:

Er moet minimaal 1 Hoofdletter in zitten

Er moeten kleine letters in zitten

Er moet minimaal 1 cijfer in zitten

Er moet een leesteken in voorkomen. (.;:#@,-+!?)