DKT Comega

<< Klik om inhoudsopgave weer te geven >>

Navigatie:>  Welkom op onze help pagina's > START gids > Modem en aansluitingen >

DKT Comega

DKT ComegaDe DKT Comega is een passief modem. Het zorgt uitsluitend voor omzetting van de glasvezel lichtbron naar bruikbare elektrische signalen.

De grondplaat (FTU=Fiber Termination Unit) wordt opgeleverd met een afdekplaat. Hierop wordt door de provider de CPU (= Central Proccesing Unit) gemonteerd, waardoor TV en internet beschikbaar komt via 2 gescheiden glasvezels.

Dit betekent dat er voor de gebruiker geen instellingen mogelijk zijn en dat er door de provider altijd een 2e modem achter de eerste uitgang wordt geplaatst waarmee o.a internet via meerdere poorten en vaste telefonie mogelijk is.

Vanaf medio 2017 wordt door de meeste providers een FritzBox modem gemonteerd. Voor verdere instellingen van dit Fritzbox modem verwijzen wij je naar de handleiding van de Fritzbox of naar de provider. Op deze website vindt je alle handleidingen van de Fritzbox modems.

Op deze website wordt ook verder ingegaan op extra uitbreidingen zoals:

WiFi (WLAN) uitbreidingen. Belangrijk als je in een bepaald deel in huis een minder goede WiFi ontvangst hebt.

Uibreiding van vaste DECT telefoons

Automatisering van verlichting en verwarming via DECT

Fritzbox als NAS gebruiken

etc. etc..

Dit Fritzbox modem wordt meestal met de meest linkse LAN-uitgang (=LAN1) aangesloten op de meeste linkse LAN-poort van de CPU. Let op: Dit kan per provider verschillen.

Op het DKT modem is alleen de actieve aansluiting voor het coax signaal (CATV) aanwezig. (linker zijde) Dit kan eventueel via een splitter verdeeld worden naar meerdere TV's. De coax uitgang wordt alleen geactiveerd door providers die het TV-signaal via coax leveren. (Plinq, Trined en VAIBR).

DKT LED's Rechts

Op het modem zijn aan de zijkant 3 ledjes gemonteerd die bij een goede werking allemaal moeten branden.

1.CATV signaal aanwezig. (Status kan rood (=te zwak signaal) of groen zijn). Dit brand dus niet als u TV kijkt via IPTV (=internet TV)

2.WAN link. (Inkomend signaal detectie)

3.Power on (Modem is ingeschakeld)

Mocht in geval van storing een bepaalde Led niet of niet groen branden dan is het verstandig om de voeding voor plm. 10 sec. te verwijderen en daarna weer te activeren.

Blijft er toch een Led uit of brandt deze niet groen bel dan met de provider