DKT Comega

<< Klik om inhoudsopgave weer te geven >>

Navigatie:>  Welkom op onze help pagina's > START gids > Modem en aansluitingen >

DKT Comega

DKT ComegaDe DKT Comega is een passief modem. Het zorgt uitsluitend voor omzetting van de glasvezel lichtbron naar bruikbare elektrische signalen.

De grondplaat (FTU=Fiber Termination Unit) wordt opgeleverd met een afdekplaat. Hierop wordt door de provider de CPU (= Central Proccesing Unit) gemonteerd, waardoor TV en internet beschikbaar komt via 2 gescheiden glasvezels.

Dit betekent dat er voor de gebruiker geen instellingen mogelijk zijn en dat er door de provider altijd een 2e modem achter de eerste uitgang wordt geplaatst waarmee o.a internet via meerdere poorten en vaste telefonie mogelijk is.

Vanaf medio 2017 wordt door de meeste providers een FritzBox modem gemonteerd. Voor verdere instellingen van dit Fritzbox modem verwijzen wij u naar de handleiding van de Fritzbox of naar uw provider. Op deze website vindt u alle handleidingen van de Fritzbox modems.

Dit Fritzbox modem wordt met de meest linkse LAN-uitgang (=LAN1) aangesloten op de meeste linkse LAN-poort van de CPU.

Op het DKT modem is alleen de actieve aansluiting voor het coax signaal (CATV) aanwezig. (linker zijde) Dit kan eventueel via een splitter verdeeld worden naar meerdere TV's.

DKT LED's Rechts

Op het modem zijn aan de zijkant 3 ledjes gemonteerd die bij een goede werking allemaal moeten branden.

1.CATV signaal aanwezig. (Status kan rood (=te zwak signaal)  of groen zijn)

2.WAN link. (Inkomend signaal detectie)

3.Power on (Modem is ingeschakeld)

Mocht in geval van storing een bepaalde Led niet of niet groen branden dan is het verstandig om de voeding voor plm. 10 sec. te verwijderen en daarna weer te activeren.

Blijft er toch een Led uit of brandt deze niet groen bel dan met de provider