Data bewaren en Back-up

Navigatie:>  Welkom op onze help pagina's >

Data bewaren en Back-up

Gebruik van digitale opslag media stijgt jaarlijks.

1. Groei data opslag.

We weten het allemaal, we zien het om ons heen en we doen er zelf aan mee: we maken meer en meer gebruik van digitale media in ons leven. PC, smartphone, tablet, USB-sticks en -schijven, navigatiesysteem; velen van ons gebruiken het allemaal. Om nog maar te zwijgen van online (cloud)diensten en services.

Uit een onderzoek van de fabrikant van zakelijke opslagsystemen EMC blijkt dat de hoeveelheid data de komende jaren groeit met 46% per jaar.

Datagroei

40% van de 75++ gebruikt inmiddels internet.

Gebruik van mobiel internet stijgt al vanaf 2008 met 11% per jaar. Daarmee stijgt ook de behoefte aan dataopslag.

Kwaliteit van o.a. foto's en film wordt steeds beter. Ofwel de bestanden worden steeds groter

De groei is merkbaar in alle sectoren. (Privé en zakelijk). Zie onderstaande grafiek van Western Digital. (=fabrikant van harde schijven)

Datagroei

Te Verwachten groei!

2. Goed databeheer. (is de kern van dit verhaal)

Negen op de tien Nederlanders bewaren hun digitale data NIET op een veilige plaats. (Let op dit is 90% !!)

85% van de Nederlanders geeft aan veel waarde te hechten aan hun foto’s.

90% van de Nederlanders stelt geen centrale locatie te hebben waar data wordt opgeslagen.

Smartphone gebruikers gebruiken maken steeds meer foto’s en filmpjes

Slechts 1 op de 8 Nederlanders bewaart foto’s in de Cloud.

3. Opslag media.

4. Databeveiliging

Dit onderwerp wordt verder uitgediept in het hoofdstuk: linkVeiligheid en beveiliging

5. Kiezen uit de mogelijkheden.

Oorzaken dataverlies.

Oorzaken dataverlies

Er is in het verleden onderzoek gedaan naar de oorzaken van dataverlies:

In bovenstaande grafieken kun je duidelijk zien wat bij uitstek de belangrijkste oorzaken zijn.

Namelijk:

1.Falen van Hard en/of software

2.Menselijke fout

Je kunt dit allemaal weblink2hier nalezen.

HET KAN JOU OOK OVERKOMEN !!

Onderstaand enkele artikelen uit het Eindhovens Dagblad.

(Het zijn voorbeelden uit de vele situaties van brand en/of diefstal. Maar ook een crash van de computer of het falen van software kan tot dataverlies leiden).

diefstal

Treuren na diefstal