Andere TIPS!

Navigatie:>  Welkom op onze help pagina's > Wi-Fi thema >

Andere TIPS!

Onderstaande tips zijn allemaal aanpassingen die je kunt doen in de router.

Schakel remote access uit.

Dit is om via internet op afstand in te kunnen loggen in het modem. Genexis staat standaard uit en is NIET te wijzigen. Via een VPN verbinding is inloggen wel mogelijk.

Beveilig altijd met minimaal WPA.

Nog beter is het om te beveiligen met WPA2. Dit heeft ook invloed op de maximale snelheid.

Stel een gastnetwerk in voor je bezoekers.

Daarmee hoef je het eigen wachtwoord niet prijs te geven. Is niet op alle modems mogelijk (zie hiervoor de specificaties van de fabrikant). Het Genexis modem dat door HSLnet toegepast wordt heeft GEEN gastnetwerk.

SSID onherkenbaar maken. (SSID is de herkenningsnaam van het modem)

Genexis heeft een NIET herleidbare SSID (identificatienaam). Is wel lastig te onthouden maar wel extra veilig. Meningen zijn verdeeld of dit wel of niet herkenbaar moet zijn. Hackers kunnen met speciale software toch altijd het SSID van de verbinding ophalen.

Update de firmware.

Dit is de interne software van het modem. Bij Genexis wordt dit automatisch gedaan. De meeste providers (zowel de providers van HSLnet als UPC en KPN) zorgen zelf voor de update van de firmware.) Andere leveranciers van modem/routers stellen je meestal niet op de hoogte van wijzigingen of je moet op nieuwsbrieven geabonneerd zijn. Zelf regelmatig controleren dus!

Schakel UPnP uit als je het niet gebruikt.

Ingebouwde mogelijkheid om gemakkelijk contact te maken met andere apparaten in het netwerk. Handig voor o.a. afspelen van muziek en video. UPnP was wel dikwijls een bron voor hackers. Op het modem wordt er mee ingesteld of je software toelaat automatisch naar buiten toe contact te maken en ook weer terug met je netwerk.

Andere belangrijke zaken !

Snelheden die beloofd worden MOETEN waar gemaakt worden. (Altijd alleen voor bekabelde verbinding).

Doe meerdere speedtests op hetzelfde punt en op verschillende tijdstippen!

Let op de stand van het laptop beeldscherm. Antennes zitten meestal naast het beeldscherm. Daarom kan een andere stand van het tablet of smartphone ook de ontvangst beïnvloeden.

Stel het modem in op één frequentieband bijv..: alleen 802-11N.

Als je bezig bent met Speedtest, sluit dan andere programma’'s die Wifi gebruiken af. Gelijktijdige gebruikers beïnvloeden de snelheid.

WiFi handout_img9

Instellen Wifi met WPS. (=Wifi Protected Setup) Binnen 2 minuten moeten beide apparaten worden geactiveerd. Bij het HSLnet modem moeten alle LEDS even uitgaan. Dan loslaten. (De WPS functie kan in het modem ook worden uitgeschakeld)